Fiat 500 Club Nederland

Het mag dan een minuscuul autootje zijn, maar de Fiat 500 heeft wel een fanatieke aanhang. De Fiat 500 Club Nederland tet zo’n 1.600 leden en ontbreekt vanzelfsprekend niet in de lijst van vriendenclubs van de KNAC.

De Fiat 500 Club Nederland werd opgericht op 24 mei 1980. De club is er voor de 500-tjes die tussen 1957 en 1975 zijn gebouwd, maar ook ‘derivaten’ uit de periode tot 1977, met de 500 als technische basis, zijn welkom in de club. Dat zijn Autobianchi’s, Abarth’s, de Gamine Vignale en de Ghia Jolly.

De Fiat 500 Club is een zeer actieve autoclub. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld 18 evenementen door het hele land. Dan hebben we het over kampeerweekenden, puzzeltochten, ritten, technische dagen en twee onderdelenmarkten. In de wintermaanden ontmoeten de leden elkaar op ‘koffiekletsen’. Voor de beginnende sleutelaars onder de leden, organiseert de club een beginnerscursus sleutelen.

Variëteit aan leden

Het meest bijzondere aan de club is de grote variëteit aan leden, want echt alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd. En ook zo’n beetje alle beroepen, want onder de leden vind je timmerlieden, verpleegsters, maar ook studenten en advocaten. Voor sommige leden is de 500 zelfs de enige auto, maar de meesten hebben er nog een dagelijkse auto naast en er zijn ook leden met een hele collectie klassieke auto’s.

De Fiat 500 Club Nederland geeft vier keer per jaar een eigen clubblad uit, genaamd ‘de 500’. Daarnaast is er een professionele website met veel informatie en een link naar de webwinkel, maar er is ook een heuse clubshop waar tal van artikelen te koop zijn. De club is verder actief op Facebook, Twitter en Youtube. 

Veel leden hebben niet alleen iets met het merk Fiat en de 500, maar ook met Italië. Dat blijkt onder meer uit de grote Nederlands opkomst op het jaarlijkse Fiat 500 evenement in Garlenda aan de Italiaanse ‘Riviera dei Fiori’. Daar komen meer dan duizend rugzakjes bijeen om hun passie voor de aimabele 500 te vieren.

Website: fiat500club.nl
Facebook: facebook.com/Fiat500club/
Twitter: twitter.com/fiat500clubnl
Lid worden: fiat500club.nl/clubinfo/aanmeldformulier.asp

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors