Bezoekers

003129
Bezoekers vandaag : 335
Gisteren : 474

Austin A30-A35 Eigenaren Club

De naoorlogse opvolger van de Austin 7 komt niet veel voor op de Nederlandse wegen. Niettemin heeft het model een kleine, doch vaste schare liefhebbers, verenigd in de Austin A30-A35 Eigenaren Club. Natuurlijk is het een KNAC Vriendenclub.

Mogelijk kent u de Austin A30 of A35 van films als ‘The Great Muppet Caper’ of, meer recent, ‘Wallace and Gromit – The Curse of the Were-rabbit’. In deze films figureerde het ronde model vanwege zijn hoge ‘aaibaarheidsgehalte’. Eigenaren van een A30 of A35 krijgen onderweg dan ook vaak opmerkingen als ‘Wat een schattig autootje!’ Vaak wordt dit type Austin verward met een Morris Minor of een Fiat Topolino, modellen die veel bekender zijn in Nederland.

Anno 1981

De Austin A30-A35 Eigenaren Club is een beetje uit nood geboren. Omdat deze baby-Austins nooit in grote aantallen zijn verkocht, bleek het vaak lastig om aan onderdelen te komen. In 1981 hadden, mede om deze reden, vijf eigenaren het idee om een club te starten. Na een advertentie in een landelijk blad werd de Austin A30-A35 Eigenaren Club werkelijkheid. Tegenwoordig kent de club ongeveer 90 leden. Gedurende het jaar wordt er een aantal evene- menten, zoals ritten en kampeerweekeinden, georganiseerd. Ook brengt de club vier keer per jaar een blad uit: de Austinfo. Het hoofd- doel is nog steeds om eigenaren met elkaar in contact te brengen en zo het autootje op de Nederlandse wegen te houden.

Internationale meeting

Het grootste jaarlijkse Austin A30-A35 eve- nement wordt door de (grotere) Engelse club georganiseerd. Dit begon in 1981 als nationale bijeenkomst voor de meerdere regio’s die deze club kent en groeide uit tot een internationaal evenement waar auto’s uit heel Europa te vinden zijn. Gemiddeld komen er jaarlijks zo’n 150 exemplaren naar deze bijeenkomst, waaronder een aantal leden van de Nederlandse Austin A30-A35 Eigenaren Club.

Tijdens deze meeting worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een hondenwedstrijd en kleppendeksel races, gevolgd door avondvermaak. Een belangrijk onderdeel van de internationale meeting is verder het jureren van de aanwezige oldtimers. Het evenement wordt door de bezoekers ook vaak gecombineerd met andere activiteiten, zoals een bezoek aan een museum of een langer tripje door Engeland.

Website: austinclub.nl
Facebook: facebook.com/groups/AustinclubNL/
Twitter: twitter.com/AustinClubNL
Lid worden: www.austinclub.nl/index.php/ over-de-club/lid-worden

Foto’s & copyrights Henk Keulemans

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors