Karmann Ghia Club Nederland

Twintig jaar nadat de laatste Volkswagen Karmann Ghia van de band liep, werd in 1994 de Karmann Ghia Club Nederland opgericht. Dat betekent dat deze KNAC Vriendenclub inmiddels al bijna 30 jaar actief is.

De elegante, sportief uitziend Karmann Ghia werd gebouwd van 1955 tot 1974 en was na de Kever (Type 1) en de Transporter (Type 2), het derde model van Volkswagen. Als eerste verscheen de coupé-versie van de Karmann Ghia, Type 14 genaamd, niet veel later gevolgd door de cabriolet en het Type 34. In net iets minder dan 20 jaar zijn bijna een half miljoen exemplaren geproduceerd.

Actieve club

De Karmann Ghia Club Nederland telt momenteel 350 leden en probeert via allerlei activiteiten de liefhebbers van deze auto’s te informeren en samen te brengen. Het Karmann-seizoen wordt traditiegetrouw gestart met een Technische Dag en door het jaar heen worden er door de leden drie tourritten georganiseerd en een buitenlandse reis. Op het Internationaal Kever Weekende (IKW) in Wanroij en tijdens het Aircooled Winterfest in Rosmalen is de KGCN ook aanwezig.

Vijf keer per jaar brengt de Karmann Ghia Club een eigen blad uit, genaamd Ghia Varia. En meerdere keren per jaar verschijnt er een digitale nieuwsbrief van de club. Wie nieuwsgierig is wat de club allemaal te bieden heeft, kan een kijkje nemen op de website. Daar is informatie te vinden over de club, de geschiedenis van de Karmann Ghia, technische informatie en de verschillende uitgebrachte modellen. 

De KGCN biedt leden niet alleen een mogelijkheid om technisch advies in te winnen. Door middel van de ledenpas is het ook mogelijk om korting te krijgen bij een aantal in het (in het clubblad) vermelde bedrijven. Wie eens kennis wil maken met de KGCN is van harte welkom op één van onze activiteiten of bijeenkomsten om de sfeer te proeven. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan: evenementen@karmannghiaclub.nl.

Meteen lid worden kan natuurlijk ook, voor 35 euro per jaar: ledenadministratie@karmannghiaclub.nl.
Of rechtstreeks via de website www.karmannghiaclub.nl.
Facebook: facebook.com/Karmann Ghia Club Nederland

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors