Triumph Spitfire Club

De Spitfire en de GT6 als rijdend erfgoed behouden voor het straatbeeld. Dat is het motto van de Triumph Spitfire Club (TSC) die in de jaren tachtig werd opgericht en inmiddels uit een landelijk georganiseerde club van rond de 600 enthousiastelingen bestaat. De club is natuurlijk ook vriendenlid van de KNAC.

De Triumph Spitfire is een ontwerp van de Italiaan Giovanni Michelotti, die met deze betaalbare sportauto een succesnummer creëerde voor Triumph. De auto werd ontwikkeld onder de codenaam The Bomb en is vernoemd naar het roemruchte jachtvliegtuig: de Spitfire. Het open sportautootje verscheen niet veel later in een dichte coupéversie, de GT6. Dit model was voorzien van een tweeliter zescilinder motor en kreeg al snel de bijnaam “Poor man’s Jaguar”.

Laagdrempelig

De Spitfire en GT6 zijn laagdrempelige oldtimers, zowel qua aanschaf als verkrijgbaarheid van onderdelen. En toegankelijk zijn ze ook. Als je de motorkap opent, kun je zittend op het voorwiel sleutelen aan de motor. Die toegankelijkheid geldt niet alleen voor de auto, maar zeker ook voor de club, die een uitgebreid jaarprogramma heeft met voor elk wat wils.
Leden organiseren bijvoorbeeld diverse tourritten in binnen- en buitenland. De Technische Advies Commissie -uniek in zijn soort- organiseert twee maal per jaar een technische meeting, waar naar hartenlust gesleuteld kan worden. In het voorjaar is er zelfs een serieus sleutelweekend, waar diverse, soms wat grotere klussen aan de auto kunnen worden uitgevoerd.
De Triumph Spitfire Club organiseert jaarlijks ook twee grote evenementen voor alle Triumph-liefhebbers in binnen-en buitenland, in samenwerking met de Triumph clubs Club Triumph Holland (CTH) en Stag Club Nederland (SCN). Als eerste in de zomer de welbekende Dutch National Triumph Day, een mooi familie-evenement in de open lucht op het schitterende landgoed Beukenrode in Doorn, en een tweede groot evenement is de Triumph Parts Day in november.
De leden van de Triumph Spitfire Club ontvangen zes keer per jaar het clubblad “The Spitfire” op het handzame A5-formaat en kunnen natuurlijk ook terecht op de website voor informatie.

Website: spitfire.nl
Lid worden: spitfire.nl/lidmaatschap/
Facebook: facebook.com/groups/872969912721406/

 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors