Bezoekers

004977
Bezoekers vandaag : 32
Gisteren : 602

Amsterdam en Rotterdam gaan lawaaipalen inzetten

In Amsterdam en Rotterdam zullen zogenaamde lawaaipalen worden neergezet om weggebruikers erop te wijzen dat hun vervoermiddel te veel lawaai maakt. Passeert een auto, motor, scooter of bromfiets die te veel decibellen produceert dan verschijnt de tekst op het scherm ‘Te luid! € 280’. 

De twee steden vinden dat er maar eens een eind moet komen aan de geluidsoverlast van auto’s, motoren en bromfietsen met ‘aangepaste’ uitlaatsystemen die niet voldoen aan de wettelijke eisen. Volgens de steden is geluidsoverlast voor veel mensen een grote ergernis en kan het ook een negatief effect hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid bij langdurige blootstelling. 

Om te beginnen zullen er speciale schermen aan palen worden gehangen die het te hoge geluidsniveau registreren en weggebruikers wijzen op de overlast en de consequenties als er gehandhaafd wordt. Amsterdam en Rotterdam zouden verder werken aan zogenoemde geluidsflitsers die het kenteken van een weggebruiker die te veel lawaai maakt fotografeert, waarna de bekeuring automatisch volgt. In het buitenland zijn zulke flitsers al in gebruik. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors