Bezoekers

003104
Bezoekers vandaag : 310
Gisteren : 474

Minder zelfrijdende taxi’s in San Francisco na ongeval

Het met zelfrijdende taxi’s in San Francisco werkende bedrijf Cruise, een dochteronderneming van General Motors, stuurt voorlopig minder auto’s de weg op na een ongeval. Dat ongeval ontstond toen een van de zelfrijdende taxi’s tegen een brandweerwagen reed en de passagier daarbij lichtgewond raakte. 

Ruim een week geleden gaf de California Public Utilities Commission (CPUC) Cruise en Google’s zusterbedrijf Waymo toestemming om 24 uur per dag betaalde taxidiensten met bestuurderloze auto’s aan te bieden in het hele stadsgebied van San Francisco. Cruise kwam al snel in het nieuws toen enkele voertuigen de toegang tot een muziekfestival blokkeerden vanwege het overbelaste mobiele netwerk. Ook kwam er een auto vast te zitten in vers gegoten beton. En het jongste voorval was dus tussen de zelfrijdende taxi en een ladderwagen van de brandweer op weg naar een noodgeval afgelopen vrijdagavond. 

Volgens Cruise zou de zelfrijdende taxi de brandweerauto ‘vrijwel direct’ hebben herkend, maar zou de route van de brandweerauto moeilijk te voorspellen zijn geweest vanwege een bocht vlak voor de kruising. 

De stad San Francisco en de daar opererende vervoersbedrijven verzetten zich al maanden tegen de snelle uitbreiding van de robottaxi’s. Ze vinden de technologie nog niet betrouwbaar genoeg en wijzen erop op dat de voertuigen herhaaldelijk het verkeer hebben geblokkeerd door technische problemen en dat ze ambulances in de weg hebben gezeten.

Voorlopig beperkt Cruise het aantal zelfrijdende taxi’s in San Francisco tot 50 overdag en 150 ‘s nachts tot het onderzoek is afgesloten. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors