Bezoekers

004979
Bezoekers vandaag : 34
Gisteren : 602

Elektrische auto’s niet oorzaak van scheepsbrand

De brand aan boord van het autovrachtschip Fremantle Highway op 25 juli is niet veroorzaakt door elektrische auto’s. Dat blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten. De 500 elektrische auto’s aan boord zijn alle onbeschadigd, waardoor een accubrand van een EV als oorzaak kan worden uitgesloten, zo meldt Automobilwoche op basis van bevindingen van Boskalis.

De Fremantle Highway ligt momenteel nog in de Eemshaven, waar een deel van de auto’s onbeschadigd van het schip is gehaald. Op de onderste vier dekken bevonden zich circa 1.000 auto’s waaronder de 500 elektrische auto’s. Volgens bergingsbedrijf Boskalis waren deze auto’s in goede staat en volledig mobiel. 

De auto’s op de bovenste vier van de twaalf dekken kunnen onmogelijk van het schip worden gehaald. Door de extreme hitte aan boord zijn sommige auto’s helemaal versmolten met het schip. Met de auto’s die wel kunnen worden geborgen moet Boskalis volgens eigen zeggen zeer voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat er opnieuw brand uitbreekt. 

De Freemantle Highway blijft nog tot 14 oktober in de Eemshaven. Het vrachtschip was op weg van Bremen naar Singapore en voer zo’n 30 kilometer ten noorden van Ameland toen de brand uitbrak. Daarbij kwam één bemanningslid om het leven, 22 anderen raakten gewond. Het vrachtschip vervoerde bijna 3.800 auto’s van onder meer Volkswagen, BMW en Mercedes.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors