Bezoekers

003153
Bezoekers vandaag : 359
Gisteren : 474

Europese automarkt blijft groeien, vooral meer elektrisch

In de maand juli zijn in de EU 15,2 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Er was vooral meer vraag naar elektrische auto’s. De verkopen blijven nog wel achter bij 2019, het laatste jaar voor corona en de Russische invasie van Oekraïne. Dat meldt de Europese brancheorganisatie ACEA.

In totaal werden in juli in de EU 851.156 nieuwe personenauto’s geregistreerd, maar vergeleken bij de eerste helft van het jaar was de stijging minder groot. Over de eerste zeven maanden zijn er 17,6 procent meer auto’s verkocht, namelijk bijna 6,3 miljoen.

In juni werden in de voor het eerst meer batterij-elektrische auto’s verkocht dan dieselauto’s, maar int juli lagen de diesels weer net iets voor. Maar vergeleken met vorig is de vraag naar elektrische auto’s sterk gestegen (plus 60,6 procent) naar 115.971 exemplaren.

In het algemeen steeg het aantal inschrijvingen van personenauto’s in de meeste afzetmarkten in de EU in juli met dubbele cijfers. Van de grootste markten noteerde Spanje de sterkste stijging met 21,9 procent, gevolgd door Italië met 20,9 procent. In Frankrijk en Duitsland waren de stijgingen lager, respectievelijk 15,8 en 13,6 procent.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors