Bezoekers

003123
Bezoekers vandaag : 329
Gisteren : 474

125 jaar KNAC groots gevierd met Sterrit naar Soestdijk

De 125e verjaardag van de KNAC is op 1 september op grootse wijze gevierd met een prachtige Sterrit naar ‘Wheels at the Palace’ in Soestdijk. Vanuit drie plaatsen in Nederland – Den Haag, Rosmalen en Lelystad – vertrokken elk 125 equipes om via een mooie route en een even gezellige als heerlijke lunch, te finishen op Paleis Soestdijk waar de KNAC de klassieker parking had gereserveerd voor de 375(!) deelnemende auto’s.

Het weer speelde gelukkig mee tijdens de Sterrit. Het begon grijs en nadat de deelnemers waren gestart viel er ook regen, maar nergens waar de deelnemers van de Sterrit op dat moment onderweg waren. Bijna alle equipes met een open auto reden ook dakloos rond. Naarmate de dag vorderde kwam er zelfs hier en daar een schraal zonnetje tevoorschijn.

Na de lunch rond het middaguur, voerden de prachtige routes naar Paleis Soestdijk waar Wheels at the Palace (voorheen Concours d’Élégance Paleis Soestdijk) een passend decor vormde voor de finish. Die finish was met opzet lekker op tijd gepland, zodat alle deelnemers in de gelegenheid waren om op hun gemak een ronde te maken door de paleistuinen om al het moois te bekijken. 

Om half vijf was het dan tijd voor het officiële gedeelte, de prijsuitreiking in de grote KNAC-tent voor het paleis, waar zich ruim 800 mensen hadden verzameld. Maar niet voordat ‘onze’ eigen Willem Posthumus Meyjes, Lancia-kenner, liefhebber van klassieke auto’s, vrijwilliger voor tal van organisaties en met zijn team rittenuitzetter voor de KNAC, uitgebreid in het zonnetje werd gezet. Hij kreeg namelijk van de burgemeester van Leusden een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Daarna werden door Wouter Kolff per startplaats de prijzen uitgereikt, liefst 18 bekers in totaal. De negen winnende teams en de antwoorden op de vragen drukken we hieronder af. Tot slot werd er een toost uitgebracht op 125 jaar KNAC, waarbij Wouter Kolff fijntjes aanstipte dat het ledental tot boven de 14.000 is gegroeid. Proost en op naar de volgende 125 jaar!

Voor een uitgebreid overzicht van de foto’s van de Sterrit kunt u een kijkje nemen op de facebookpagina van de KNAC.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors