Bezoekers

003147
Bezoekers vandaag : 353
Gisteren : 474

Nog steeds lange wachttijden voor het rijexamen

De wachttijd voor een rijexamen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is nog altijd veel te lang. Het CBR hanteert zelf een norm van maximaal zeven weken, maar de gemiddelde wachttijd is landelijk 11,7 weken. En in de Randstad kan het zelfs oplopen tot 18 weken, zo meldt de NOS. 

Om het probleem van de wachttijden te lijf te gaan wil het CBR voortaan rijscholen met een hoger slagingspercentage (30 procent tof hoger) extra examenplekken toekennen op zaterdag. Daarmee kunnen slecht presterende rijscholen dus minder examenplekje claimen. Het is de eerste keer dat het CBR een verschil maakt tussen goede en minder goede rijscholen. “Dat heeft met de frustratie van examinatoren te maken die op een vrije dag overuren maken en vervolgens vijf mensen moeten laten zakken”, legt een CBR-woordvoerder uit. “Dit doen we om onze mensen gemotiveerd te houden, maar ook om aan de branche te laten zien: het moet beter.”

Sinds de coronacrisis kampt het CBR met grote achterstanden. Na de lockdowns moesten 300.000 rijexamens worden ingehaald, maar die achterstand is nog altijd niet ingehaald. Het slagingspercentage bij het CBR ligt iets boven de 50 procent en gemiddeld doet een kandidaat 2,5 keer praktijkexamen alvorens deze het roze kaartje haalt. voor die slaagt. Het CBR vindt dat het slagingspercentage omhoog moet, want daarmee worden ook de achterstanden sneller weggewerkt. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors