Bezoekers

003126
Bezoekers vandaag : 332
Gisteren : 474

Nog weinig enthousiasme voor elektrisch rijden

Het overgrote deel van de Nederlandse automobilisten, liefst 96 procent, ziet de overstap naar elektrisch rijden nog niet zitten. Dat blijkt uit onderzoek van gaspedaal.nl en AutoTrack onder 2.000 berijders van een benzineauto. 

Als belangrijkste reden om niet over te stappen voert ruim de helft van ondervraagde automobilisten de hoge aanschafprijs aan. Twijfels over de levensduur van de accu wordt door 37 procent als reden opgegeven en een kwart van de ondervraagden vindt de beperkt actieradius een probleem. 

Dat de hoge aanschafprijs de belangrijkste reden is om niet elektrisch te gaan rijden is opmerkelijk omdat de gemiddelde prijs van een elektrische auto juist is gedaald van ruim 41.000 naar 36.500 euro. De prijs ligt nog wel altijd een stuk hoger dan die van een benzineauto, maar de aankoopsubsidie compenseert de hogere prijs enigszins. Veel automobilisten aarzelen echter omdat de vrijstelling van de wegenbelasting vanaf 2026 wordt afgeschaft en de fiscale bijtelling over drie jaar omhoog gaat van 16 naar 22 procent. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors