Bezoekers

003112
Bezoekers vandaag : 318
Gisteren : 474

GroenLinks-PvdA wil minder privéauto’s

In het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA wordt de aanval geopend op de auto. Ze moeten een ondergeschikte rol krijgen aan wandelaars en fietsers en het privébezit van auto’s moeten worden teruggedrongen. Dat moet onder meer gebeuren door autorijden sneller nog duurder te maken, rekeningrijden moet volgens GroenLinks-PvdA veel sneller worden ingevoerd. 

Deze conclusies trekt Autoweek uit het verkiezingsprogarmma van de twee fuserende partijen. Er moet meer nadruk komen op lopen, fietsen, openbaar vervoer en deelmobiliteit. In het verkeer zouden voetgangers en fietsers voorrang op auto’s moeten krijgen volgens de plannen van GroenLinks-PvdA. De combinatie wil investeren in (snel)fietspaden in het binnen- en buitengebied, voldoende fietsstallingen (onder meer bij stations) en landelijke regelgeving moet worden aangepast om (snor)scooters binnen de bebouwde kom van het fietspad te weren. 

Wie niet uit de auto gejaagd wil worden, zal te maken krijgen met veel hogere kosten. GroenLinks-PvdA wil rekeningrijden versneld invoeren en vooruitlopend op het Europese verbod op verbrandingsmotoren in 2035 zou in ons land dat doel met fiscale en andere maatregelen al vanaf 2030 moeten worden bereikt. Zakelijke rijders zouden al verplicht in 2025 volledig elektrische auto’s moeten gaan rijden en fiscale stimulering van elektrische auto’s zal voortaan alleen nog gericht zijn op de lage en middeninkomens. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors