Bezoekers

003142
Bezoekers vandaag : 348
Gisteren : 474

Amsterdam scherpt milieuzone aan in 2025: Euro 4-diesels verboden

Over iets meer dan een jaar, vanaf 1 januari 2025, mogen dieselpersonenauto’s van voor oktober 2009 de milieuzone van Amsterdam niet meer in. Een brief met deze strekking is gestuurd aan alle bezitters van een dieselauto binnen de Amsterdamse milieuzone die nu voldoet aan de Euro 4-norm. Zij kunnen voorlichtingsavonden bezoeken en komen in aanmerking voor een sloopregeling.

Momenteel worden dieselpersonenauto’s ouder dan Euro 4 (voor januari 2005) geweerd uit de milieuzone van Amsterdam, het gebied binnen de Ring A10 om de hoofdstad. Op 1 januari 2025 worden de regels verder aangescherpt en mogen dieselauto’s die voldoen aan de Euro 4-norm er niet meer in. Dieselauto’s moeten dan voldoen aan de Euro 5- of de Euro 6-norm. Vermoedelijk gaat het om een klein aantal dieselauto’s, want het gaat immers om auto’s van 16 jaar en ouder. 

De gemeente Amsterdam organiseert inloopavonden waar bewoners terecht kunnen met vragen. Wie een Euro 4-diesel heeft, kan in aanmerking komen voor een slooppremie van 1.000 euro. Die premie moet wel voor 1 oktober 2023 worden aangevraagd. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors