Bezoekers

003122
Bezoekers vandaag : 328
Gisteren : 474

KNAC acht zero-emissiezones in 2030 onhaalbaar

De invoering van zero-emissiezones in Nederland in 2030 is niet haalbaar. Dat zei Peter Staal in De Nationale Autoshow van BNR van 1 september op ‘Wheels at the Palace’. “Met het huidige tempo waarin emissievrije auto’s worden verkocht komen we in grote problemen door de invoering van zulke zones”, zo liet Staal weten. 

In de uitzending werd het onderwerp zero-emissiezones ter sprake gebracht door de presentatoren Meindert Schut en Wouter Karssen. Peter Staal vertelde dat de KNAC in gesprek is met gemeentes over deze zones, maar dat er eigenlijk weinig tot geen kennis is over dit onderwerp. Zo komt er geen antwoord op de vraag of je met een auto met E-fuel – wat een CO2-neutrale brandstof is – zo’n zero-emissiezone in mag. Daarnaast rekende Staal voor dat met dit tempo van elektrificatie er onvoldoende elektrische auto’s zullen zijn die de zone wel in mogen. De KNAC is natuurlijk bezorgd over de klimaatverandering en vindt zeker dat we daar snel iets aan moeten doen, maar “je kunt nu al zien dat je 2030 niet haalt met de zero-emissiezones”, aldus Staal. 

Staal ging in de uitzending natuurlijk ook in op het 125-jarig bestaan van de KNAC en het ontstaan van de oudste autoclub van Nederland. U kunt het interview met Peter Staal terugluisteren via deze link naar de podcast van de BNR Autoshow. Het interview begint bij 8.00 minuten. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors