Bezoekers

003097
Bezoekers vandaag : 303
Gisteren : 474

Openbaar Ministerie wil lagere verkeersboetes

Het Openbaar Ministerie vindt veel verkeersboetes te hoog. Het pleit er daarom voor om de boetes voor veel verkeersovertredingen met 30 procent te verlagen. De boetes zouden niet meer in verhouding zijn met de gepleegde overtredingen, zo meldt de website Autoweek.nl. 

Het OM vindt dat bepaalde verkeersboetes de voorbije jaren zoveel duurder zijn geworden dat het  iet meer te verdedigen. Als voorbeeld wordt aangehaald dat het onterecht parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats beboet wordt met 440 euro, terwijl een mishandeling van iemand een geldstraf van 400 euro oplevert. Het vasthouden van een telefoon achter het stuur wordt bestraft met 380 euro en dat zou per 1 januari zelfs naar 420 euro gaan. Onnodig links rijden en door rood licht rijden worden per 1 januari bestraft met een boete van 300 euro. 

Het Openbaar Ministerie is van mening dat het draagvlak onder zulke hoge boetes aan het verdwijnen is. En volgens het AD liggen het Openbaar Ministerie en het kabinet al jaren in de clinch over de hoogte van de verkeersboetes. De boetes voor lichtere overtredingen zijn sinds 1999 gestegen met 150 procent, die voor zwaardere overtredingen met 76 procent zijn gestegen. 

Minister Yesilgöz van Justitie – en tevens VVD-lijsttrekker voor de komende verkiezingen – liet eerder deze week overigens weten dat verlaging van de boetes er niet in zit, omdat er dan elders bezuinigd moet worden. De geplande verhogingen per 1 januari gaan dus gewoon door, ondanks het verzet van het Openbaar Ministerie daartegen. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors