Apple’s iCar komt er niet

Al meer dan een decennium werkt Apple aan de ontwikkeling van een eigen auto, maar vandaag werd bekend dat het project is afgeblazen. Er komt geen iCar!

De plannen voor een eigen Apple auto kwam voor het eerst naar buiten in 2010 en sindsdien heeft de computer- en iPhone-fabrikant 248 patenten verworven voor autotechnische ontwikkelingen. Apple trok de voorbije jaren veel deskundigheid uit de autoindustrie aan. Zo verhuisden in 2021 voormalig BMW-manager Ulrich Kranz en Porsche Cayenne-baas Manfred Harrer naar Cupertino om bij Apple aan de slag te gaan. Een jaar later volgden nog twee topmanagers, Desi Ujkashevic van Ford en Luigi Taraborrelli van Lamborghini. Maar zij kunnen nu op zoek naar ander werk, want Apple heeft de stekker uit het project getrokken. De raad van bestuur van Apple had eerder duidelijkheid geëist can CEO Tim Cook over recente koerswijzigingen en miljardenuitgaven aan het autoproject dat intern ‘Titan’ werd genoemd. Daarop besloot Cook om de ontwikkeling van een auto te staken.

Volgens persbureau Bloomberg hebben de ongeveer 2.000 werknemers die aan het project werken dinsdag te horen kregen dat de Apple Car is geannuleerd. Apple wil zich meer richten op het eigen AI-project en zal een deel van de mensen die aan de auto werkten daarvoor inzetten.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors