Renault Scenic Auto van het Jaar 2024

Voor de tweede keer in zijn carrière is de Renault Scenic uitgeroepen tot Auto van het Jaar. De auto was al eens Auto van het Jaar 1997 als compacte MPV en nu is hij als cross-over tussen een hatchabck en een SUV, en volledig elektrisch Auto van het jaar 2024.

Het was de 61ste keer dat de prestigieuze Europese autoverkiezing werd gehouden en het werd een nek-aan-nek race tussen de Scenic en de BMW 5 Serie, die met 21 punten achterstand tweede werd. De overige finalisten waren de Peugeot 3008, Kia EV9, Volvo EX30, BYD Seal en de Toyota C-HR.

De 58-koppige jury van de Auto van het Jaar-verkiezing roemt de Scenic vanwege z’n binnenruimte en de voor een elektrische auto scherpe prijs: in Nederland is de wagen verkrijgbaar vanaf € 42.470. Voor net geen 50 mille kun je de crossover bestellen met een accu van 87 kWh, die goed is voor een theoretisch rijbereik van 625 kilometer.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors