Bezoekers

034571
Bezoekers vandaag : 139
Gisteren : 425

Arnhem wil met strengste milieuzone diesels van voor 2004 weren

De gemeente Arnhem wil vanaf 2019 personenauto’s met dieselmotor van voor 2004 weren uit het centrum en daarmee de strengste milieuzone van Nederland invoeren. Twee andere steden in Nederland – Utrecht en Rotterdam – weren diesels van voor 2001.

De Arnhemse wethouder van mobiliteit zegt dat de lucht in de binnenstad te vies is. “Bewoners van de binnenstad leven gemiddeld een jaar korter door de slechte lucht. Daar willen we nu wat aan doen.” Volgens de gemeente rijden er in de binnenstad zo’n 800 diesels van voor 2004 rond en door die te weren zou de uitstoot van roet dalen met 17 procent.

De invoering van milieuzones in Utrecht en Rotterdam heeft geen significante verlaging van de uitstoot veroorzaakt zo is reeds uit onderzoek gebleken. En na invoering van de milieuzone in Antwerpen steeg de uitstoot zelfs iets, zo werd onlangs bekend.

Arnhem heeft sinds 2014 al een milieuzone voor vrachtverkeer. Weggebruikers die niet de milieuzone in mogen kunnen rekenen op de boeten van 230 euro. De gemeente wil de milieuzone voor personenauto’s uiterlijk 1 januari 2019 invoeren.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors