Bezoekers

034586
Bezoekers vandaag : 154
Gisteren : 425

Audi officieel in Formule 1 in 2026

Na een lange periode van geruchten is het nu definitief: Audi gaat in de Formule 1 in 2026. Dat heeft Audi bekendgemaakt in Spa, waar dit weekend de Grand Prix van België wordt gehouden. 

Om te beginnen maakt Audi bekend dat het eigen motoren ontwikkelt en produceert. De overname van een bestaand raceteam, het Zwitserse Sauber-team, dat momenteel racet onder de sponsornaam Alfa Romeo, is nog niet rond.

Audi-topman Markus Duesmann zei in Spa: “Motorsport is een integraal onderdeel van het DNA van Audi. De Formule 1 is een wereldwijd podium voor ons merk en tegelijkertijd een veeleisend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en concurrentie is altijd een drijfveer voor innovatie en technologieoverdracht in onze industrie. Met de nieuwe regelgeving in 2026 is dit precies het juiste moment voor ons om in te stappen. Want zowel Formule 1 als Audi streven duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen na.”

Geen samenwerking met Porsche

Met de aankondiging van de deelname komt een einde aan de speculatie over de merken van de Volkswagen Groep en de Formule 1. Er zal volgens Audi-topman Duesmann geen samenwerking komen met Porsche: “We hebben op Le Mans tegen Porsche geracet, we zullen het nu weer doen. Het zullen twee verschillende projecten zijn omdat we ook twee verschillende chassis zullen hebben.” Audi zal de  nieuwe Formule 1-motoren bouwen bij Audi Sport in Neuburg an der Donau. 

Zowel Audi als Porsche krijgen een iets groter ontwikkelingsbudget omdat het nieuwkomers zijn de Formule 1. In 2023 en 2024 zal dat tien miljoen dollar extra zijn, in 2025 vijf miljoen dollar extra.

Bron: Automobilwoche

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors