Autosalon van Genève gaat ook in 2023 niet door

autoshow Genève

De toekomst van de Autosalon van Genève, ooit de belangrijkste autoshow ter wereld, wordt steeds onzekerder. De organisatie maakte deze week namelijk bekend dat ook de editie van 2023 niet door zal gaan, zodat er nu voor het vierde jaar op rij Autosalon van Genève zal plaatsvinden. Als alternatief willen de organisatoren een autoshow in Qatar organiseren in november 2023. 

De voorzitter van de stichtingsraad van het organisatiecomité van de Autosalon van Genève, Maurice Turretini, zei in een reactie het volgende: “Vanwege de onzekerheden in de wereldeconomie en de geopolitieke situatie, alsmede de risico’s die verbonden zijn aan de ontwikkeling van de coronapandemie, hebben de organisatoren besloten zich uitsluitend te richten op de planning van het evenement in Doha in 2023”.

Bestuursvoorzitter Sandro Mesquita noemde het gebrek aan toezeggingen van grote fabrikanten als een belangrijke reden. “In deze onzekere tijden zijn veel merken niet in staat zich vast te leggen op deelname aan een show in Europa in de winter. Na beoordeling van alle elementen is het de stichting duidelijk geworden dat de show niet zoals gepland in 2023 in Genève kan plaatsvinden”.

Met het opnieuw afzeggen van de show zal het wel steeds moeilijker worden om weer een show op te zetten. Na vier jaar afwezigheid zijn pers en publiek niet meer ingesteld op het bezoek van de show in Genève en wereldwijd stonden autoshows toch al langer onder druk. Veel nationale autoshows, zoals bijvoorbeeld de AutoRAI, zijn in het verleden al gesneuveld. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors