Steeds meer boetes voor ‘huftergedrag’ in het verkeer

Het aantal boetes voor hufterig gedrag is in 2021 fors gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. De meest boetes werden uitgeschreven voor asociaal gedrag in het verkeer, zoals fout parkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rechts inhalen, namelijk 93.000. De rest van de 344.000 boetes werden uitgeschreven voor ander asociaal gedrag, zoals het niet opruimen van hondenpoep, veroorzaken van geluidshinder en het achterlaten van afval. Dat meldt RTL-Nieuws.

In Amsterdam worden de meeste boetes uitgedeeld voor hufterig gedrag, namelijk 75 boetes per 1.000 inwoners. Tilburg staat op de tweede plaats met 70 boetes. In de meeste Nederlandse gemeentes zijn er niet meer dan 10 boetes met 1.000 inwoners. Het laagste aantal hufterboetes werd uitgeschreven in Tubbergen, 0,7 boetes per 1.000 inwoners. Volgens de politie zijn de verschillen tussen gemeenten te verklaren door lokaal beleid. De lokale politiek, politie en het Openbaar Ministerie kiezen hoe de capaciteit wordt ingezet.

Verkeershufters

De meeste boetes werden uitgedeeld aan verkeershufters. Foutparkeren werd daarbij het vaakst beboet, maar er waren ook bijna 22.000 boetes voor rijden zonder geldig rijbewijs, het hoogste aantal in tien jaar. Daarnaast werden er meer boetes uitgedeeld voor het rijden over een stoep of fietspad en voor auto’s, motoren, bromfietsers of speedpedelecs die rijden zonder kenteken.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors