Bezoekers

025603
Bezoekers vandaag : 328
Gisteren : 543

Porsche en Audi stappen definitief in de Formule 1

Eerder deze week zijn de nieuwe Formule 1-motorreglementen voor 2026 goedgekeurd. Naar verwachting zullen zeer binnenkort Porsche en Audi bekend maken dat ze vanaf 2026 actief zullen zijn in de Formule 1.

De voorbije maanden is intensief overleg geweest tussen de huidige motorenleveranciers (Red Bull/Honda, Ferrari, Mercedes en Renault) en mogelijke toekomstige fabrikanten – lees: Porsche en Audi – over de nieuwe reglementen voor 2026. De uitkomst is nu goedgekeurd door alle partijen en werd door de FIA World Motor Sport Council in overweging genomen en vrijwel direct goedgekeurd. 

Gezien het uitgebreide overleg vooraf, was dat niet meer dan een formaliteit. Porsche zal nu snel bekend maken dat het motorenleverancier wordt van Red Bull, en in aanloop daar naartoe heeft de Duitse sportautobouwer al verschillende stappen gezet om de helft van de renstal van Red Bull te kopen. 

Over de plannen van Audi is minder bekend. Er zouden onderhandelingen zijn geweest met McLaren en zelfs overnameplannen, maar dat is nooit bevestigd en McLaren zou zich daar ook tegen verzetten. Het jongste gerucht over de Audi-plannen is dat het eventueel Sauber (momenteel Alfa Romeo genaamd) zou willen overnemen. 

Motorreglementen 2026

De nieuwe reglementen voor de Formule1-motoren houden onder meer in dat de MGU-H wordt geschrapt. Dit onderdeel wint energie uit de hitte van de uitlaatgassen en slaat dat via het ERS (Energy Recovery System) op in de accu. Daarnaast streeft de Formule 1 naar kostenbesparingen en naar CO2-neutraliteit. Dat betekent dat er synthetische brandstoffen zullen worden gebruikt die netto geen CO2-uitstoot veroorzaken. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors