Audi ontwikkelt geen nieuwe verbrandingsmotoren meer

Vanwege de plannen van de EU voor een zeer strenge Euro-7-emissienorm en de groeiende trend naar elektrisch rijden, zal Audi geen nieuwe verbrandingsmotoren meer ontwikkelen. Dat heeft Audi-topman Markus Duesmann bekendgemaakt. 

“De plannen van de EU voor een nog strengere Euro 7-emissienorm zijn een enorme technische uitdaging met geringe voordelen voor het milieu. Ze leggen extreme beperkingen op aan de verbrandingsmotor,” zo liet Duesmann weten. “Wij zullen daarom niet meer investeren in de ontwikkeling van een nieuwe verbrandingsmotor, maar alleen onze bestaande verbrandingsmotoren aanpassen aan de nieuwe emissierichtlijnen.”

Audi is van plan om binnen vijf jaar 20 elektrische modellen aan te bieden. De grote SUV e-tron en de e-tron GT worden in april gevolgd door de kleinere Q4 e-tron, die voor een week grotere kopersgroep bereikbaar moet worden. Audi heeft hoge verwachtingen van de Q4 e-tron.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors