Oostenrijk verdubbelt snelheidsboetes

Oostenrijk gaat met ingang van de zomer de boetes voor snelheidsovertredingen verdubbelen. Ook zal sneller het rijbewijs worden ingevorderd of de auto in beslag worden genomen. Dat meldt de ADAC.

De maximale boete voor te snel rijden gaat omhoog van 2.180 euro naar 5.000 euro. Maar deze boete geldt alleen in zeer ernstige gevallen en voor herhaalde snelheidsovertredingen. Ook deelname aan illegale autoraces zal zeer streng worden bestraft.

Wie de snelheid in een stedelijk gebied met meer dan 30 km/h overtreedt of buiten de stad met meer dan 40 km/h, raakt zijn rijbewijs voor minstens twee weken kwijt. Rijd je nog eens 10 km/h sneller dan is dat minimaal vier weken. Deze maatregelen gaan al in voordat de zomervakantie van start gaat, maar een exacte datum is nog nog niet bekend. Het in beslag nemen van een auto wordt pas later ingevoerd, omdat hier nog juridische kwesties moeten worden opgelost. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors