Bezoekers

025587
Bezoekers vandaag : 312
Gisteren : 543

Audi stapt vrijwel zeker in de Formule 1

Nu de nieuwe regels voor het motorenreglement van de Formule 1-auto’s in 2026 is goedgekeurd, lijkt niets nog de instap van het VW-concern in deze hoogste klasse in de weg te staan. Binnen het concern zou Audi binnen enkele weken de deelname bekendmaken. Mogelijk, maar minder waarschijnlijk, zal ook Porsche zich aanmelden als mogelijk nieuw merk. 

Over het nieuwe motorreglement is langdurig gesproken door verschillende partijen en uiteindelijk is het op 15 december van het vorig jaar door het World Motorsport Council (WMSCV) goedgekeurd. Kern van de nieuwe formule is dat de 1,6 liter V6-verbrandingsmotor blijft. Maar deze zal niet meer op benzine lopen, maar op biobrandstof, die overigens vanaf volgend jaar al voor tien procent wordt bijgemengd aan de brandstof in de Formule 1. Daarna zal dat aandeel stapsgewijs worden verhoogd tot 100 procent in 2025. 

Tweede belangrijke vernieuwing is de vereenvoudiging van de aandrijving. De gecompliceerde energieterugwinning van elektrische energie via de turbocompressor (MGU-H) vervalt. Maar er mag meer energie worden teruggewonnen via het remmen en de accu zal straks 350 kW aan energie aan de aandrijflijn mogen leveren. Voor de ontwikkeling van de motoren zal een budgetplafond gelden, net als dat nu al voor de auto’s geldt. Deze regels komen tegemoet aan de wensen van mogelijke nieuwe teams in de Formule 1. Of Audi zelfstandig een heel team uit de grond wil stampen of een bestaand team over wil nemen of misschien daarmee een samenwerking wil beginnen, is nog niet bekend.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors