Audi-topman staat open voor snelheidslimiet en autoloze dagen

Markus Duesmann, de topman van Audi, roept op tot heroverweging van standpunten in de huidige crisis. Autoloze dagen en een snelheidslimiet moeten daarbij niet worden uitgesloten, zo liet hij weten aan de Süddeutsche Zeitung. 

“Om ons in Duitsland beter af te stemmen op de situatie en de noodzaak om geld te besparen, zouden er weer autoloze dagen kunnen komen, zoals in de jaren zeventig.” Een snelheidsbeperking zou ook een nuttig symbool kunnen zijn, voegde hij eraan toe. “We moeten het opnieuw overweg, beseffen dat ons leven verandert.” Geld ‘als enige oplossing’ is niet voldoende voor de huidige buitengewone situatie, zei hij.

Mochten er autovrije dagen komen, dan zou Duesmann van die gelegenheid gebruik maken, zei hij: “Als het een zondag is, ga ik met mijn racefiets de afgesloten snelweg op.”

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors