Bezoekers

024244
Bezoekers vandaag : 406
Gisteren : 483

Volkswagen en Ford stoppen met Argo AI robottaxi

Volkswagen en Ford stoppen met het gezamenlijke project rond robottaxi’s bij het softwarebedrijf Argo AI. Volkswagen zal niet langer investeren in Argo AI en Ford stapt er direct helemaal uit. De Amerikaanse autofabrikant schrijft daar 2,7 miljard dollar op af, waardoor het derde kwartaal verliesgevend is. 

VW en Ford hadden elk een belang van 40 procent in Argo AI en waren overeengekomen om de technologie in 2019 in grote lijnen mede te ontwikkelen. VW is voornemens om binnenkort een nieuwe partner te presenteren voor zijn robottaxi’s, die eerder gepland waren met Argo AI en via mobiliteitsdochter Moia nog in 2025 in Hamburg gelanceerd zouden moeten worden. Het concern heeft echter nog geen partner genoemd.

De ontwikkeling van technologie voor autonoom rijden is duur en wordt ook als riskant beschouwd, omdat de vooruitzichten op succes, met inbegrip van mogelijke toekomstige winsten, onduidelijk zijn. Met het vertrek van Ford is Argo AI als bedrijf waarschijnlijk verleden tijd. Volgens Amerikaanse media zijn de werknemers woensdag al geïnformeerd dat het in Pittsburgh gevestigde bedrijf zal sluiten. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors