Bezoekers

025578
Bezoekers vandaag : 303
Gisteren : 543

Audi TT na een kwart eeuw uit productie

Audi is gestopt met de productie van de TT. Een van de opvallendste modellen van het merk is daarmee geschiedenis geworden. In totaal zijn er ruim 660.000 exemplaren van gebouwd, waarvan er een dikke 5.000 van in ons land zijn geleverd. 

De Audi TT was bij zijn introductie een echt designstatement en leek een concurrent te willen zijn voor de Porsche Boxster. Hij werd als coupé gepresenteerd in 1998 en een jaar later gevolgd door de TT Roadster. Aanvankelijk beloofde het uiterlijk meer sportiviteit dan de TT te bieden had, maar met de komst van de zescilinder versie – de eerste Audi met DSG-versnellingsbak – en later de TT S en TT RS wist het model toch een sportieve reputatie op te bouwen. 

Met elke nieuwe generatie of facelift werd het uiterlijk van de TT wat minder markant en namen de verkopen verder af. Van de derde en laatste generatie werden er sinds 2000 in ons land maar 25 verkocht. In de rest van de wereld was het succes ook tanende en daarom werd besloten om helemaal te stoppen met de Audi TT. Vooral de exemplaren uit de eerste generatie lijken een mooie toekomst tegemoet te gaan als klassieker. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors