‘Auto van de Zaak moet vanaf 2025 elektrisch zijn’

Een nieuw zakelijk aangeschafte auto zou met ingang van 2025 altijd volledig elektrisch moeten zijn. Dat is een van de conclusies van het eindrapport van het Interdepartementaal Beleidsonderzoek Klimaat (IBO), een commissie die is ingesteld door minister Rob Jetten van Klimaat en Energie om advies te geven voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. 

Met dit advies wordt een eerder voornemen van het kabinet om wettelijk de zakelijke aanschaf van elektrische auto’s te regelen verder onderbouwd. De onderzoekscommissie adviseert verder een ‘scherpere beprijzing van fossiele voertuigen’. Die scherpere beprijzing zou moeten bestaan uit een verhoging van de op de CO2-uitstoot gebaseerde aanschafbelasting (BPM) en meer betalen naar gebruik. Daarnaast zou het kabinet de uitstoot van huidige voertuigen terug moeten dringen door het gebruik van biobrandstoffen te verplichten. 

Hoe deze adviezen concreet worden uitgewerkt is nog niet duidelijk. En hoe de omschakeling naar elektrische auto’s moet bijdragen aan de klimaatdoelstellingen als het overgrote deel van de stroom nog gewoon met fossiele brandstoffen wordt opgewekt, is eveneens onduidelijk. Minister van Klimaat en Energie Rob Jetten zegt de adviezen van de onderzoekscommissie te gebruiken om in de voorjaarsnota extra klimaatbeleid op te nemen.

(Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors