Autobahnvignet Zwitserland voortaan ook elektronisch

Zwitserland voert op 1 augustus 2023 een elektronisch Autobahnvignet in. Je kunt dus voortaan kiezen of je een sticker op je voorruit plakt of dat je online een elektrisch vignet koopt.

De Zwitserse Bondsraad besloot op 16 juni tot de herziening van de wegenbelasting. Sinds 1985 wordt die geïnd in de vorm van een sticker voor zowel Zwitsers als buitenlanders als zij gebruik maken van de nationale autosnelwegen. Vanaf 1 augustus wordt he ook mogelijk om een e-vignet online aan te schaffen, gekoppeld aan het kenteken van je auto. Voor veel automobilisten betekent dit meer gemak omdat je het gewoon van achter je computer of tablet kunt regelen. Bovendien hoef je dan bij vervanging van je voorruit na aankoop van je vignet in stickervorm, geen nieuw exemplaar aan te schaffen als je weer naar Zwitserland gaat. Het is weliswaar mogelijk om gratis een nieuwe sticker te krijgen als je de factuur van de ruitvervanging en de eerder aangeschafte sticker met aankoopbon kunt overleggen, maar veel automobilisten bewaren de aankoopbon van de sticker niet of vergeten deze van de kapotte ruit te halen. 

Nog voor 1 augustus zal de Zwitserse douane bekend maken via welk webportaal van het ‘Bundesamt für Zoll und Grenzsicherheit (BAZG)’ het e-vignet kan worden aangeschaft. De prijs van het elektronische vignet is vastgesteld op 40 Zwitserse Franken en zal volgens de actuele wisselkoers in euro’s worden omgerekend. 

Het Zwitserland-vignet in stickervorm blijft voorlopig gewoon te koop en is ook bestelbaar via deze link naar de webshop van de KNAC.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors