Renault en Geely investeren in verbrandingsmotor

In Europa gaat de verbrandingsmotor in 2035 in de ban, maar elders in de wereld zien autofabrikanten er nog genoeg brood in. Zo starten Renault en de Geely Group een joint venture voor de ontwikkeling en bouw van verbrandingsmotoren. Ook oliemaatschappij Aramco zou interesse hebben om daaraan mee te doen. 

De Renault Group en de Geely Group kondigden de samenwerking eerder dit jaar al aan, maar nu is de joint venture ondertekend. De twee concerns willen samen tot zo’n zeven miljard euro investeren in de joint venture. De nieuwe motorentak moet een omzet generen van 15 miljard euro met zo’n 19.000 werknemers en in 17 fabrieken. Op jaarbasis zouden er vijf miljoen verbrandingsmotoren moeten worden gebouwd, die tevens kunnen worden gecombineerd met in hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. De uitbesteding van de ontwikkeling en bouw van verbrandingsmotoren zal op middellange termijn vermoedelijk betekenen dat Renault zich ook uit die joint venture terugtrekt zodra de markt in Europa wordt gedomineerd door elektrische auto’s. 

In eerste instantie gaat de joint venture motoren leveren aan Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors en Punch in Turijn. In principe staat het aanbod van de motorfabrikant echter open voor alle geïnteresseerde bedrijven, legden Renault en Geely uit. Technisch gezien zou het mogelijk zijn om in 80 procent van alle wereldwijd benodigde verbrandingsmotoren te voorzien.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors