Bezoekers

025617
Bezoekers vandaag : 342
Gisteren : 543

Raad van State: natuurvergunning circuit Zandvoort blijft in stand

Formule 1 op Zandvoort

De Formule 1-race op Zandvoort kan op 27 augustus gewoon doorgaan. De natuurvergunning van het circuit blijft staan en milieuorganisaties kunnen daartegen niet meer in beroep. Dat is de uitkomst van een lange juridische strijd tussen milieuorganisaties en de provincie Noord-Holland die de vergunning verleende, zo meldt de NOS.

Enkele milieuorganisaties procederen al langer over de stikstofvergunning. Volgens hen kloppen de stikstofberekeningen niet en stelt het circuit de stikstofneerslag op het naastgelegen beschermde natuurgebied Kennemerland-Zuid te rooskleurig voor. De stikstofneerslag zou volgens de organisaties toenemen door de huidige vergunning.

Ook vinden ze dat de provincie geen toestemming had mogen geven voor de verbouwing van het circuit. Die werkzaamheden zouden het leefgebied van de beschermde zandhagedis en rugstreeppad aantasten.

De rechtbank oordeelde eerder al dat de vergunning en toestemming voor verbouwing in stand mogen blijven. De Raad van State besloot dat vorig jaar ook al in een voorlopige uitspraak en de hoogste bestuursrechter heeft die uitspraak vandaag dus bekrachtigd. De milieuorganisaties kunnen niet meer in beroep.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors