Bezoekers

039621
Bezoekers vandaag : 202
Gisteren : 504

Prijzen gebruikte auto’s dalen fors

De afgelopen jaren zijn de prijzen van gebruikte auto’s gestaag gestegen, maar in de voorbije maand juni is er nu een forse daling, met uitzondering van elektrisch occasions. Gemiddeld kostte een auto met een verbrandingsmotor 832 euro minder dan de maand ervoor, zo blijkt uit cijfers van gaspedaal.nl, autotrack.nl en autowereld.nl.

Er zijn wel grote verschillen tussen brandstofsoorten. Een gebruikte benzine-auto werd in juni 928 euro goedkoper vergeleken met de maand mei, een diesel kost slechts 239 euro minder. Een hybride auto daalde zelfs 1.380 euro. Elektrische occasions werden in dezelfde periode juist 600 euro duurder. 

Het budget voor de aanschaf van een gebruikte auto is het afgelopen jaar wel meegegroeid met de prijsstijging. Het gemiddelde zoekbedrag was een jaar geleden 18.230 euro en ligt nu op 19.531 euro. Het is volgens de deskundigen van de occasionsites nog te vroeg om te stellen dat het zoekbedrag ook zal dalen met de prijzen. 

Opvallend aan de cijfers is verder dat voor de gemiddelde gebruikte elektrische auto 40.914 euro wordt neergeteld. Maar de een hybride gaat daar nog overheen, want ondanks de gezakte prijs in juni wordt daar gemiddelde 43.705 euro voor neergeteld. 

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors