Bezoekers

025561
Bezoekers vandaag : 286
Gisteren : 543

Autodieven gebruiken AirTags om ‘interessante’ auto’s te volgen

Autodieven hebben ontdekt dat Apple AirTags een handig hulpmiddel zijn om auto’s die hun interesse wekken op de voet te volgen. Ze plakken deze AirTags onopgemerkt onder auto’s die geparkeerd staan op openbare terreinen. Zodra zo’n auto zich ‘s nachts op de oprit van de eigenaar bevindt, proberen dieven het signaal van de sleutel te onderscheppen om de auto te stelen.

Bij enkele klanten van Moving Intelligence, een bedrijf dat zich met diefstalbescherming en voertuigvolgsystemen bezighoudt, werden recent deze AirTags aangetroffen. Het bedrijf heeft schade-experts ingelicht zodat deze nauwgezet onderzoek kunnen verrichten naar auto’s die het slachtoffer zijn geworden van deze nieuwe strategie. Wanneer een AirTag geruime tijd in de buurt is van de iPhone van de bestuurder, ontvangt deze een waarschuwing op het telefoonscherm. Dit is een eerste teken dat criminelen hun oog hebben laten vallen op de auto.

De Canadese politie kreeg twee jaar geleden al te maken met deze vorm van voertuigcriminaliteit. Inmiddels lijkt deze methode ook in Nederland vaker gebruikt te worden. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors