Autoproductie teruggeschroefd door gebrek aan chips

Het wereldwijde gebrek aan chips zal er vermoedelijk voor zorgen dat er wereldwijd 2,2 miljoen auto’s minder worden geproduceerd in 2021, zo melden branchespecialisten. Inmiddels hebben al meerdere merken werktijdverkorting ingevoerd omdat de geplande auto’s niet kunnen worden gebouwd. 

In Duitsland is bijvoorbeeld de werktijdverkorting ingevoerd in de VW-fabrieken in Wolfsburg en Emden en in de onderdelenfabriek in Braunschweig. Ook in de Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm en de Ford-fabriek in Saarlouis zijn de werktijden aangepast. Ook Fiat-Chrysler, Toyota en Nissan hebben hun productie aangepast. 

Het tekort aan chips is ontstaan omdat de vraag ernaar in de eerste helft van het vorig jaar sterke terugliep door de coronacrisis. Veel producenten van chips besloten daarop hun productie meer te richten op de computerindustrie omdat die vraag hoger was dan normaal. In het vierde kwartaal van 2020 is de vraag naar auto’s weer sterk aangetrokken, waardoor nu een tekort aan chips is ontstaan. Vermoedelijk zullen de problemen nog tot in het tweede kwartaal van dit jaar boven spelen.
(Bron: Automobilwoche)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors