Autoproductie teruggeschroefd door gebrek aan chips

Het wereldwijde gebrek aan chips zal er vermoedelijk voor zorgen dat er wereldwijd 2,2 miljoen auto’s minder worden geproduceerd in 2021, zo melden branchespecialisten. Inmiddels hebben al meerdere merken werktijdverkorting ingevoerd omdat de geplande auto’s niet kunnen worden gebouwd. 

In Duitsland is bijvoorbeeld de werktijdverkorting ingevoerd in de VW-fabrieken in Wolfsburg en Emden en in de onderdelenfabriek in Braunschweig. Ook in de Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm en de Ford-fabriek in Saarlouis zijn de werktijden aangepast. Ook Fiat-Chrysler, Toyota en Nissan hebben hun productie aangepast. 

Het tekort aan chips is ontstaan omdat de vraag ernaar in de eerste helft van het vorig jaar sterke terugliep door de coronacrisis. Veel producenten van chips besloten daarop hun productie meer te richten op de computerindustrie omdat die vraag hoger was dan normaal. In het vierde kwartaal van 2020 is de vraag naar auto’s weer sterk aangetrokken, waardoor nu een tekort aan chips is ontstaan. Vermoedelijk zullen de problemen nog tot in het tweede kwartaal van dit jaar boven spelen.
(Bron: Automobilwoche)

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors