Tesla wil nieuwe generatie accu’s produceren in Duitsland

Tesla wil naast de in aanbouw zijnde autofabriek die in Grünheide bij Berlijn in Duitsland verrijst ook een fabriek van accucellen neerzetten. Daar zou een nieuwe generatie cellen moeten worden geproduceerd met een hogere energiedichtheid en vaste stoffen, waardoor er veel minder grondstoffen nodig zijn.

Met de bouw van de accufabriek is men nog niet begonnen, maar de voorbereidingen ervoor zijn wel in volle, gang zo meldt het Duitse Automobilwoche. Het is de bedoeling dat de actieradius van elektrische auto’s daarmee wordt verhoogd, terwijl tegelijk het gewicht omlaag gaat. Het eerste model dat met de nieuwe accuceltechniek zal worden uitgerust is de Model Y, een middelgrote SUV. 

Tesla is niet de enige fabrikant die in Duitsland wil investeren in de productiecapaciteit van accucellen. Volkswagen plant een fabriek van accucellen in Salzgitter en maakte recent bekend de capaciteit daarvan te vergroten tot 24 Gigawattuur per jaar. Dat zijn afhankelijk van de capaciteit zo’n 300.000 tot 400.000 accu’s voor elektrische auto’s. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors