Tesla wil nieuwe generatie accu’s produceren in Duitsland

Tesla wil naast de in aanbouw zijnde autofabriek die in Grünheide bij Berlijn in Duitsland verrijst ook een fabriek van accucellen neerzetten. Daar zou een nieuwe generatie cellen moeten worden geproduceerd met een hogere energiedichtheid en vaste stoffen, waardoor er veel minder grondstoffen nodig zijn.

Met de bouw van de accufabriek is men nog niet begonnen, maar de voorbereidingen ervoor zijn wel in volle, gang zo meldt het Duitse Automobilwoche. Het is de bedoeling dat de actieradius van elektrische auto’s daarmee wordt verhoogd, terwijl tegelijk het gewicht omlaag gaat. Het eerste model dat met de nieuwe accuceltechniek zal worden uitgerust is de Model Y, een middelgrote SUV. 

Tesla is niet de enige fabrikant die in Duitsland wil investeren in de productiecapaciteit van accucellen. Volkswagen plant een fabriek van accucellen in Salzgitter en maakte recent bekend de capaciteit daarvan te vergroten tot 24 Gigawattuur per jaar. Dat zijn afhankelijk van de capaciteit zo’n 300.000 tot 400.000 accu’s voor elektrische auto’s. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors