Tesla wil nieuwe generatie accu’s produceren in Duitsland

27 januari 2021

Tesla wil naast de in aanbouw zijnde autofabriek die in Grünheide bij Berlijn in Duitsland verrijst ook een fabriek van accucellen neerzetten. Daar zou een nieuwe generatie cellen moeten worden geproduceerd met een hogere energiedichtheid en vaste stoffen, waardoor er veel minder grondstoffen nodig zijn.

Met de bouw van de accufabriek is men nog niet begonnen, maar de voorbereidingen ervoor zijn wel in volle, gang zo meldt het Duitse Automobilwoche. Het is de bedoeling dat de actieradius van elektrische auto’s daarmee wordt verhoogd, terwijl tegelijk het gewicht omlaag gaat. Het eerste model dat met de nieuwe accuceltechniek zal worden uitgerust is de Model Y, een middelgrote SUV. 

Tesla is niet de enige fabrikant die in Duitsland wil investeren in de productiecapaciteit van accucellen. Volkswagen plant een fabriek van accucellen in Salzgitter en maakte recent bekend de capaciteit daarvan te vergroten tot 24 Gigawattuur per jaar. Dat zijn afhankelijk van de capaciteit zo’n 300.000 tot 400.000 accu’s voor elektrische auto’s. 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u