Bezoekers

004994
Bezoekers vandaag : 49
Gisteren : 602

Autoshow Genève terug in 2024, maar zonder Duitse premium merken

autoshow Genève

Na vier jaar afwezigheid staat de autoshow van Genève weer op de agenda, maar vanuit de auto-industrie is er niet veel animo om daaraan deel te nemen. Bijna alle Duitse merken schitteren daar door afwezigheid, zo meldt Automobilwoche.

Decennialang was de autoshow van Genève de belangrijkste autotentoonstelling van de wereld. Elk zichzelf respecterend automerk had er wel een stand, en er waren altijd veel kleine en exclusieve merken en designstudies te vinden. Door de corona-uitbraak in 2020 moest de show dat jaar op het allerlaatste moment worden afgezegd. En dat betekende korte tijd later tevens het faillissement van de organisatie. 

Het organiseren van de beurs werd overgenomen door Palexpo, het bedrijf dat de tentoonstellingsgebouwen bezit. Maar in 2021 kwam er – nog steeds door corona – geen beurs en in 2022 ook niet. De autoshow van 2023 werd vreemd genoeg verplaatst naar Qatar, maar voor 2024 keert de tentoonstelling weer terug in het vertrouwde Palexpo-complex aan de rand van Genève tegenover het vliegveld. 

Veel wegblijvers

Maar na vier jaar afwezigheid is de animo om daaraan deel te nemen niet bepaald hoog. Renault heeft laten weten wel te komen, maar Stellantis met de Italiaanse merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Maserati, de Amerikaanse merken Chrysler, Dodge en Jeep, het Duitse merk Opel en de Franse merken Citroën, DS Automobiles en Peugeot, heeft vier maanden voor de opening van de show nog niets bevestigd. De Duitse premium merken Audi, BMW en Mercedes-Benz zijn niet van de partij en ook Volkswagen blijft weg. De beslissing bij de andere merken van het Volkswagen-concern – Cupra, Porsche en Skoda – is officieel nog niet genomen, maar de kans op deelname is klein. 

De autoshow van Genève lijkt daarmee een zeer moeilijke toekomst te krijgen, in navolging van de shows in Parijs, Detroit en Brussel. De laatste gaat in 2024 zeker niet door. De AutoRAI in Amsterdam werd in 2015 al voor het laatst gehouden. Het concept van een autoshow in grote hallen lijkt steeds minder aan te slaan. In plaats daarvan kiezen automerken voor andere evenementen zoals de CES in Las Vegas, het Goodwood Festival of Speed en het concours d’elegance in Pebble Beach. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors