Bezoekers

008729
Bezoekers vandaag : 3
Gisteren : 1131

Autotoeleverancier Mahle verwacht snel lagere prijzen voor E-fuels

CO2-neutrale E-fuels zijn op dit moment nog erg duur om te produceren, maar toeleverancier voor de auto-industrie Mahle verwacht dat die prijzen snel zullen kunnen dalen. Mahle-topman Arnd Franz verwacht dat deze brandstoffen minder dan twee euro zullen gaan kosten, zo liet hij aan Automobilwoche weten.

De Duitse verkeersminister Wissing krijgt daarmee meer steun uit de industrie. Wissing wil geen goedkeuring aan het EU-voorstel om verbrandingsmotoren te verbieden vanaf 2035 geven zolang het alternatief van CO2-neutrale E-fuels niet in de wet wordt opgenomen. De EU wil alleen elektrische auto’s en waterstofauto’s met brandstofcel toelaten.

“E-fuels zorgen voor werkgelegenheid en dat aspect mogen we niet uit het oog verliezen. Europa doet er goed aan om duidelijk te maken dat het een markt is voor alle duurzame brandstoffen. Wij zijn van mening dat de mobiliteitssector duurzame schaalvoordelen kan opleveren voor andere sectoren.”

De Mahle-topman weet ook al waar de productie van synthetische brandstoffen kan plaatsvinden: “Volgens ons is het Midden-Oosten de meest kosteneffectieve optie, dankzij de combinatie van veel zon, kapitaalkracht van de investeerders daar, bestaande transportroutes en de noodzaak voor de regio om zijn economie te transformeren van fossiel naar duurzaam. Wij achten e-fuel prijzen van aanzienlijk minder dan twee euro haalbaar op de langere termijn.”

Het is volgens Franz wel doorslaggevend of politici serieus zijn en ook fiscaal rekening houden met decarbonisatie door energiebelastingen op duurzame CO2-neutrale brandstoffen aanzienlijk lager te stellen dan die op fossiele brandstoffen. “Technologische openheid is de snelste weg naar klimaatneutraliteit. De huidige snelheid is te laag, e-fuels bieden hier grote mogelijkheden.” 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors