Bezoekers

008724
Bezoekers vandaag : 1129
Gisteren : 1106

Autoverkopen blijven achter, Tesla Model 3 meest verkocht

De autoverkopen blijven na drie kwartalen in 2019 28.050 auto (7,8 procent) achter bij vorig jaar. In totaal zijn in de eerste negen maanden 331.267 nieuwe auto op kenteken gezet. De meest populaire auto in die periode was de Tesla Model 3, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

Volgens de branche-organisaties blijven de verkopen achter door de hogere belastingen op auto’s, die worden veroorzaakt door de nieuwe Europese testmethode voor het meten van CO2-uitstoot (WLTP), die in september 2018 werd ingevoerd. Deze meetmethode zorgt voor een meer realistisch beeld van het brandstofverbruik, hetgeen voor identieke auto’s in de meeste gevallen resulteert in een hogere CO2-waarde en dus een hoger bedrag aan aanschafbelasting (BPM). De eerder door de regering gedane toezegging dat de nieuwe meetmethode niet mocht zorgen voor prijsverhogingen, bleek een loze belofte te zijn. Sommige modellen werden vele duizenden euro’s duurder.

Vlak voor de invoering van de WLTP-meetmethode werden in augustus 2018 nog veel auto’s op kenteken gezet. In de daaropvolgende maand september stortte de markt in. Daardoor lijkt het nu of september 2019 een heel goede maand was, maar dat valt met met 38.122 auto’s toch niet echt mee.

Tesla Model 3

In de maand september was de Tesla Model 3 de meest verkochte auto met 5.768 exemplaren. Dat model is dankzij de zeer goede septembercijfers ook over de eerste drie kwartalen van 2019 de meest populaire auto met 13.587 verkochte auto’s. Na negen maanden staat de Volkswagen Polo op de tweede plaats (9.684 stuks), de Ford Focus is bezet de derde plaats (8.606) en de Opel Karl (7.987) en de Volkswagen Golf (7.354) maken de top vijf vol.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors