Bezoekers

008733
Bezoekers vandaag : 7
Gisteren : 1131

Herfsttocht was weer een groot succes

Prachtig weer, een schitterende locatie, een uitdagende rallyroute en een kleine 200 autoliefhebbers! De beste ingrediënten voor een buitengewoon succesvolle KNAC Herfsttocht in Twente en de Achterhoek. Iedereen had het enorm naar zijn zin, getuige de opgewekte sfeer, de vrolijke gezichten en de vele opgestoken duimpjes naar de organisatie en de fotograaf.

Voor het eerst had de KNAC gekozen om voor een rit dezelfde locatie te kiezen voor het vertrek, de lunch, als de finish. Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem bleek daarbij een schot in de roos, met een ruime parkeerplaats, een royaal grasveld voor het terras om de vele, prachtige auto’s van de deelnemers te parkeren en uitstekend eten en drinken.

De start was relaxed om tien uur in de ochtend, maar de speciale opdracht voor de start, het herkennen van tien achterlichten van auto’s, bleek nog niet zo simpel. Slechts vijf equipes herkenden alle achterlichten. De ochtendroute van ruim 80 kilometer bleek zowel voor beginners als gevorden uitdagend maar niet te moeilijk.

Afrolomtrek

Na een smakelijk lunch in Barchem, was er voor de herstart een behendigheidsproef. Elke deelnemer moest precies de afstand van de omtrek van het wiel van de auto rijden, hetgeen gecontroleerd werd met een krijtstreepje op de band. Ook dit bleek geen gemakkelijke opgave, maar er waren toch zeven equipes die exact de afstand van de afrolomtrek van de band reden. De route in de middag bleek minstens zo interessant als die van de ochtend en heel wat deelnemers bleken meer tijd nodig te hebben dan aanvankelijk was voorzien. Daardoor begon de prijsuitreiking iets later dan gepland.

Met totaal 265 punten bleek de equipe Van der Laan de hoogste score te hebben behaald, Nummer twee werd de equipe Smits, en de derde prijs was voor de equipe Van Donkelaar. Een aparte vermelding verdient het doorzettingsvermogen van equipe Bergamin die ‘s morgens met pech kwamen te staan nog voordat ze Barchem hadden bereikt voor de start. Na het afslepen door de KNAC Breakdownservice, werd technische assistentie opgetrommeld en kon de auto in de loop van de ochtend toch nog worden gerepareerd en vervolgde de equipe Benjamin de reis naar Barchem. Waarna de Lancia Fulvia HF ‘s middags toch bij de herstart aanwezig was.

De volledige uitslag van de KNAC Herfsttocht en de juist ingevulde wedstrijdformulieren staan hieronder. Alle foto’s van de Herfsttocht zijn te vinden op onze facebook-pagina.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors