Bezoekers

025597
Bezoekers vandaag : 322
Gisteren : 543

Benieuwd naar de toekomst

Wat heerlijk dat de periode van de winterstalling voor klassiekers achter ons ligt en we weer kunnen rijden! Helaas is de maximumsnelheid intussen verlaagd naar 100 km/h vanwege de stikstofcrisis, maar de meeste klassiekerrijders zullen daarmee kunnen leven.

De maatregel doet mij terugdenken aan de jaren ’70 van de vorige eeuw, toen we wegens de oliecrisis op de snelwegen ook nog maar 100 mochten. Gelukkig ging het toen om een tijdelijke maatregel, hopelijk is dat nu weer zo. En wat fijn dat tussen 19.00 en 06.00 uur alles bij het oude is gebleven.

Uiteraard kijken we ook als KNAC in deze milieubewuste tijd naar onze footprint. Wat dat betreft zitten we aan de goede kant van de streep: al onze activiteiten worden voor de CO2 gecompenseerd. Bovendien, als klassiekerliefhebbers weten we dat het lang gebruikmaken van één en dezelfde auto op zich heel klimaatvriendelijk is. Daarbij komt dat er door de oldtimers in ons land gemiddeld slechts 1.700 kilometer per jaar gereden wordt. Daarmee is de uitstoot vrijwel verwaarloosbaar.

Maar we doen meer en kijken uiteraard heel goed naar wat de toekomst ons brengt. In ons vorige nummer hadden we bijvoorbeeld al een katern over waterstof als brandstof, waar we veel positieve reacties op kregen. Zelf vond ik het een goed en optimistisch verhaal, dat grotendeels werd opgetekend uit de mond van waterstofvoorvechter Prof. Dr. Ad van Wijk. We zijn als KNAC erg nieuwsgierig hoe er door Nederland in het algemeen en door onze leden in het bijzonder tegen waterstof als brandstof wordt aangekeken. Vandaar dat we een landelijk onderzoek over dit onderwerp in voorbereiding hebben, ik nodig u op voorhand uit hieraan deel te nemen.

Past deze blik naar de toekomst de KNAC? Ja natuurlijk! We zijn weliswaar de langst bestaande autoclub van Nederland, maar traditiegetrouw ook benieuwd naar wat de toekomst ons gaat brengen. Of al brengt, gezien alle apps en browsers die zich in snel tempo in de nieuwe auto’s nestelen. Overigens zijn we ons er zeer van bewust dat deze nieuwe mogelijkheden ook risico’s met zich meebrengen. Want voor je het weet verslapt de aandacht voor wat er ‘buiten’ gebeurt. Met andere woorden: fijn dat we de winter achter ons hebben gelaten en het mooie seizoen inrijden. Maar rij bovenal veilig. Want niet alleen onze auto, maar ieders gezondheid is ons dierbaar.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors