Barre tijden

Het waren logische, maar ook harde beslissingen om als KNAC álle evenementen en andere plannen vanwege de aanhoudende coronacrisis in de ijskast te zetten. Onze slogan, ‘Enjoy your Car’, verdween naar de achtergrond. U en wij hebben nu wel wat anders aan ons hoofd: het zo goed mogelijk doorstaan en op den duur overwinnen van een ongekend en wereldwijd probleem dat al vele slachtoffers maakte. Terecht is alles wat wij doen en laten erop gericht om deze voor velen vreselijke situatie achter ons te laten. En laat ik in dit verband vooral niet vergeten om onze gróte dank over te brengen aan de tienduizenden mensen die dag en nacht in touw zijn om ons voor erger te behoeden. Respect!

Even terug naar de achter ons liggende periode. Herinnert u zich nog de filmpjes van wintersporters die met hun Tesla’s in de rij stonden om hun auto op te kunnen laden? Dat duurde telkens drie kwartier en voor een rit van Nederland naar Oostenrijk moest soms vier keer geladen worden. Leedvermaak was hun deel. Nu heb ik niets tegen Teslarijders, maar de maatschappelijke weerstand tegen het bijna ongelimiteerd promoten van elektrisch rijden door de overheid lijkt toe te nemen. In schril contrast hiermee staat de behandeling die dieselrijders krijgen. Diesels, een paar jaar terug nog bejubeld vanwege hun zuinigheid en degelijkheid, lijken nu geen toekomst meer te hebben. Ze zijn, zo lezen wij her en der, vies en mogen dus veel steden niet meer in. Met alle gevolgen van dien voor hun tweedehands waarde. En ondertussen worden de MRB-tarieven stelselmatig verhoogd…

In mijn vorige column schreef ik al over de nieuwe generatie ultraschone dieselmotoren die inmiddels worden geleverd. Uitgebreid getest door de Duitse ADAC blijken ze in de stad de lucht zelfs te zuiveren en qua CO2-uitstoot presteren ze formidabel laag. Los hiervan zijn diesels over het algemeen minder onderhoudsgevoelig, zuinig in het verbruik én… rijden ze heerlijk. Met uw welnemen blijven we de moderne dieselmotoren dus een warm hart toedragen.

Rest mij u en uw naasten, ondanks de moeilijke omstandigheden, een zo prettig mogelijke tijd toe te wensen. Helaas zullen wij elkaar in KNAC-verband even niet zien, maar één ding is zeker: er komen betere tijden aan.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors