Bezoekers

024215
Bezoekers vandaag : 377
Gisteren : 483

Boete voor rijden zonder winterbanden in Franse wintersportgebieden

Anderhalf jaar geleden werd een nieuwe ‘Franse bergwet’ ingevoerd, waarbij je in de wintermaanden verplicht bent om in bergachtige gebieden met winterbanden op je auto te rijden. Daar werd aanvankelijk nog niet op gecontroleerd, maar sinds dit winterseizoen riskeren automobilisten een boete van 135 euro bij overtreding van deze nieuwe wet. 

De Franse bergwet geldt in de Alpen, de Pyreneeën, het Centraal Massief, de Jura, de Vogezen en op Corsica. In totaal gaat het om 34 departementen en een speciaal verkeersbord – een rechthoekig bord met een rode rand en afbeeldingen van een winterband plus sneeuwkettingen – geeft op welke wegen het verplicht is. 

Vorig jaar werd er nog niet gehandhaafd op de nieuwe wet en bleef het bij een waarschuwing, maar sinds dit winterseizoen bekeurt de politie automobilisten zonder winterbanden in deze gebieden. De boete bedraagt 135 euro. Niet alleen winterbanden zijn geoorloofd volgens de Franse bergwet, maar ook vierseizoenenbanden indien deze zijn voorzien het sneeuwvloksymbool en het opschrift M+S.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors