Bezoekers

039625
Bezoekers vandaag : 206
Gisteren : 504

Sono Motors stopt met zonneauto

Niet alleen Lightyear heeft problemen om een auto die deels op zonne-energie rijdt op de markt te brengen, ook het Duitse bedrijf Sono Motors gooit de handdoek in de ring. De ontwikkeling en serieproductie van de Sion wordt gestopt en 300 van de 400 medewerkers worden ontslagen. 

Eind januari ging het productiebedrijf dat verantwoordelijk was voor de Lightyear 0, de eerste zonneauto van Lightyear, failliet nadat de productie al was stopgezet. Inmiddels is er een doorstart om de compactere en veel goedkopere Lightyear 2, waarvoor al tienduizenden bestellingen zijn, productieklaar te maken. Maar bestellingen zijn blijkbaar geen garantie voor de succesvolle productiestart, want ondanks ruim 45.000 pre-orders en reserveringen stopt Sono Motors met het project. Het bedrijf heeft te weinig kapitaal om het project tot een goed einde te brengen. Sinds de oprichting van Sono Motors in 2016 is er zo’n 330 miljoen euro geïnvesteerd. Het bedrijf is sinds september 2021 genoteerd aan de Amerikaanse beurs, maar de koets daalde in die periode van 24,80 dollar naar 0,81 dollar. 

Sono Motors zal zich nu gaan richten op de ontwikkeling van innovatieve zonnetechnologie producten. 

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors