Bezoekers

025561
Bezoekers vandaag : 286
Gisteren : 543

Citroën ID/DS Club Nederland

Vier jaar nadat de laatste auto van de band liep ontstond er al een merkenclub voor dat model: de Citroën DS. Initiatiefnemer was in 1979 Dick Verschoor uit Kamerik. En inmiddels is deze KNAC Vriendenclub één van de grootste van ons land.

De Citroën ID/DS Club Nederland, zoals de club voluit heet, richt zich op alle bezitters en liefhebbers van een Citroën ID, DS, DS Cabriolet en DS Break. De club telt bijna 3.000 leden en die omvang maakt een uitgebreide dienstverlening voor de leden mogelijk. Met gepaste trots meldt de club dat de leden tien keer per jaar het full colour clubblad La Bombe Citroën ontvangen, met niet alleen veel artikelen over de DS, maar ook over de mens achter de auto. Regelmatig ‘human interest’-verhalen dus, tussen de artikelen over techniek, historie, landelijke en buitenlandse evenementen door.

Technische steun

De Citroën ID/DS Club Nederland heeft ons land opgedeeld in negen regio’s met elk een team om evenementen te organiseren. Dat zijn doorgaans lezingen, sleuteldagen, technische bijeenkomsten of toerritten. Al die evenementen zijn voor alle leden toegankelijk. Daarnaast zijn er twee grote landelijke evenementen per jaar.

De Citroën DS is ook in technisch opzicht een bijzondere auto. De leden kunnen daarom rekenen op alle steun bij onderhoud en reparatie. En clubleden hebben toegang tot het clubmagazijn met gangba- re én minder gangbare onderdelen. Het magazijn levert ook nieuw gemaakte onderdelen. Daarnaast levert de clubwinkel vele ID/DS-artikelen zoals modelauto’s, documentatie, kleding en instructie- boekjes.

Partnergarages

De Citroën ID/DS Club Nederland heeft met tien in dit model gespecialiseerde garagebedrijven afspraken gemaakt over serviceverlening aan de leden. De club noemt deze bedrijven partnergarages en deze zijn herkenbaar aan een speciale plaquette bij de deur. In de klassiekerwereld is dit partnergaragesysteem uniek. Overigens staan op de website van de club ook nog andere garages in binnen- en buitenland vermeld.

Website: citroeniddsclub.nl
Facebook: facebook.com/citroeniddsclubnl
Twitter: @citroeniddsclub

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors