Bezoekers

003125
Bezoekers vandaag : 331
Gisteren : 474

Club met bestaansrecht

De KNAC staat aan de vooravond van een heuglijk jaar, waarin we ons 120-jarig bestaan vieren. Zo’n mijlpaal bereik je alleen door trouw te blijven aan je doelstellingen en principes.

De juistheid van ons handelen daarnaar hebben we denk ik al die jaren wel bewezen. Alleen al daarom is het mij een eer en geeft het mij een gevoel van trots om vanaf nu de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club te mogen leiden. We zijn immers een bloeiende vereniging met bijna 12.000 leden die, naast een passie voor automobiliteit, een rijke historie delen. We zijn liefhebbers, of het nu gaat om het koesteren van een Citroën 2CV of om het bewonderen van een Ferrari 250 GTO.

Deze gezamenlijke passie vormt de basis van onze missie om ons mobiele erfgoed te beschermen. Belangenbehartiging is sinds onze oprichting immers een van onze kerntaken. Maar we zijn ook een club die zich in deze snel veranderende wereld bewust is van zijn verantwoordelijkheden. Want als we met verstokte standpunten en visies in het verleden blijven hangen eindigen we als een roepende in de woestijn.

De KNAC moet daarom voorloper zijn in het delen van kennis, het zetten van de toon waar het gaat om nieuwe mobiliteitsvormen en het meebewegen met de snelle ontwikkelingen die nu gaande zijn. Niet voor niets hebben we ons dan ook aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie. Dit is een breed overleg- en adviesorgaan waarover Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging, tijdens onze ledenvergadering met passie sprak.

Natuurlijk, sommigen denken dat het met de gevolgen van de klimaatverandering niet zo’n vaart zal lopen, maar de KNAC is groot voorstander van een verdere verduurzaming van de samenleving. We zien dat vooral de auto-industrie op dit gebied grote stappen zet. Wij juichen daarom stimulerende overheidsmaatregelen toe, zolang die maar effectief zijn en niet voortkomen uit zogeheten alternatieve (of erger: gefingeerde) feiten.

Intussen blijven wij vooral een vereniging van gelijkgestemden met een gezamenlijke passie. Het bestuur, altijd ondersteund door het team van Peter Staal, hoopt u dan ook vaak te ontmoeten bij de vele activiteiten die we elk jaar weer – en zeker in ons jubileumjaar! – ontplooien. Kortom: ik voel me vanaf heden een trotse voorzitter van een bloeiende vereniging, die meer dan ooit weet waarom ze bestaat.

Namens iedereen bij de KNAC wens ik u een fantastisch 2018.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors