Bezoekers

008736
Bezoekers vandaag : 10
Gisteren : 1131

Jubileum van de sterkste

De tijd vliegt, want voor je het weet besta je als vereniging 10, 25 of 50 jaar. Maar 120 jaar, dat is een leeftijd die alleen de allersterksten weten te bereiken. En als je dan ook nog meer dan een eeuw het predikaat ‘Koninklijk’ mag voeren, dan heb je een bijzondere plaats in de samenleving verworven. In het geval van de KNAC door als oudste onafhankelijke automobielclub in ons land de vrijheid van het automobilisme in al zijn facetten te hebben uitgedragen en verdedigd. Daar zijn we trots op maar: noblesse oblige – adel verplicht! Want er wacht ons als jubilerende Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club veel werk. Hoe stellen we ons op in de razendsnel veranderende visie op duurzaamheid, waarin de auto vaak – en ook regelmatig ten onrechte – de zwarte piet krijgt toegespeeld?

Aansluiting van de KNAC bij de nationale Mobiliteitsalliantie verschaft ons al een brede basis voor het realiseren van onze eigen doelstellingen, zoals het verkrijgen van een gegarandeerde status voor het mobiele erfgoed in de dagelijkse mobiliteit. Een kritische visie onzerzijds op de vele – soms gekleurde – milieuonderzoeken en -rapporten is daarbij zeker nodig! Werk aan de winkel dus, maar tegelijkertijd vergeten we natuurlijk niet om ons 120-jarige jubileum ook te vieren – in stijl en vanuit historisch perspectief. Eind april organiseren we de Rally Parijs – Amsterdam, waaraan uitsluitend vooroorlogse auto’s meedoen. Hiermee memoreren we zowel onze oprichting in 1898 als de gedenkwaardige wegrace dat jaar, die eveneens vanuit de Lichtstad naar Amsterdam voerde. Daarmee was het ’s werelds eerste internationale autosportevenement.

De inschrijving voor de historische rally in april was luttele maanden na de eerste aankondiging al overtekend, dus succes is verzekerd. Het driedaagse evenement dat langs diverse etappeplaatsen van 120 jaar geleden voert (Dinant, Zuid-Limburg, Nijmegen) geeft toeschouwers ruimschoots de mogelijkheid de karavaan te volgen of voorbij te zien trekken. Voor wie zelf het gevoel van Parijs-Amsterdam wil beleven, organiseren we onze Herfstrit over het laatste traject van Nijmegen naar finishplaats Haarzuilens. Los daarvan hebben we natuurlijk nog onze reguliere activiteiten staan, aangevuld met een feestelijke viering waarover we u later graag informeren. Zo worden we in stijl, met voor elk KNAC lid iets passends, 120 jaar.

Geniet ervan!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors