Consumentenbond: Toyota meest betrouwbare automerk

Het meest betrouwbare automerk is Toyota, zo constateert de Consumentenbond na onderzoek onder 150 automodellen. Liefst vijf auto’s in de betrouwbaarheid top tien zijn van het merk Toyota, de eerste vier plaatsen worden bezet door een Toyota.

Bij de merken staat Toyota bovenaan met rapportcijfer 8,7, gevolgd door Suzuki (8,6), Honda (8,5), Mazda (8,5) en Subaru (8,5). In de merken-toptien staan slechts twee Europese merken, Mercedes (7,9) en BMW (7,6) op respectievelijk plaats acht en tien. Onderaan bungelen Seat (5,2), Citroën (5,8), Skoda (6,1), Peugeot (6,1)en Fiat (6,1).

Het meest betrouwbare automodel is de inmiddels al enkele jaren niet meer leverbare Toyota Verso-S, gevolgd door de Toyota Aygo, de CH-R en de Yaris. Op de zesde plaats staat de Toyota Auris die inmiddels is opgevolgd door de Corolla. Ook de Lexus CT200h, een model van het luxemerk van Toyota, staat in de top tien. Alle uitslagen van het onderzoek staan op www.consumentenbond.nl/automankementen

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors