Bezoekers

039630
Bezoekers vandaag : 211
Gisteren : 504

PSA en FCA heten na fusie Stellantis

Het nieuwe autoconcern dat na de fusie van PSA en FCA ontstaat krijgt de naam Stellantis. Het is het Latijnse woord voor ster en moet een verwijzing zijn naar de rijke geschiedenis van de twee merken.

In december vorig jaar besloten PSA – met de automerken Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall – en FCA – met de merken Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati, Chrysler, Jeep en Dodge – tot een fusie. Daarmee ontstaat het op drie na grootste autoconcern ter wereld, na de Volkswagen Group, Toyota en Renault-Nissan-Mitsubishi. Overigens is de fusie nog niet goedgekeurd door de EU. De eurocommissaris voor mededinging, Margarethe Vestager, voert een uitgebreider onderzoek door. De uitslag zou tot 22 oktober op zich kunnen laten wachten.

Verschillende merken van FCA en PSA werken al met elkaar samen. Zo zijn de grotere bestelauto’s van Fiat (Ducato) bijna identiek aan die van Peugeot (Boxer) en Citroën (Jumper) en worden ze ook in één fabriek in Italië gemaakt.

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors