Bezoekers

008724
Bezoekers vandaag : 1129
Gisteren : 1106

Consumer Reports kraakt Tesla’s ‘autopilot’

Het gezaghebbende Amerikaanse consumententijdschrift ‘Consumer Reports’ heeft opnieuw stevige kritiek op de zelfrijdende techniek van Tesla. Het zegt gevaarlijke gebreken te hebben ontdekt in het rijassistentieprogramma ‘autopilot’. 

Op een testbaan slaagden ingenieurs erin om de autopilot in te schakelen terwijl er geen bestuurder op de stoel zat, zo meldt het magazine deze week. Tijdens het inschakelen gaf het systeem geen waarschuwingen of aanwijzingen, aldus Consumer Reports. Op de openbare weg zou dat volgens de consumentenorganisatie een ‘extreem gevaar’ opleveren. 

Het onderzoek van Consumer Reports zet Tesla verder onder druk na een ongeval in Texas waarbij de politie meldde dat er niemand op de bestuurdersstoel zat. Bij dat ongeval kwamen twee mannen om het leven kwamen. Tesla wijst klanten er wel op dat de zogenaamde ‘autopilot’ slechts een assistentiesysteem is en dat de persoon op de bestuurdersstoel dus altijd de handen aan het stuur moet houden. De software zou een ontbrekende bestuurder moeten signaleren en dan moeten waarschuwen. 

“Tesla loopt achter op andere automakers zoals General Motors en Ford wat betreft het ontwikkelen van modellen met geavanceerde rijassistentieprogramma’s die gebruikmaken van technologie die ervoor zorgt dat de bestuurder de weg in de gaten houdt”, aldus expert Jake Fisher van Consumer Reports.

Het artikel in Consumer Reports komt op een moment dat Tesla zich opmaakt voor een nieuwe fase van de autopilot, die door Tesla nu al ‘Full Self Driving’ wordt genoemd. Critici menen dat de naam autopilot misleidend is omdat het nog altijd om een assistentiesysteem gaat. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors